Известие

Collapse
No announcement yet.

Разглобяването започна!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разглобяването започна!

Здравейте,

Отварям една темичка за това, какво се случва с моята 155ца. Накратко историята на колата. Купих си я през далечната 2004та година, съвсем лъскавка и лачена. Карах и си пазех колицата в продължение на 3 години. И тогава реших, че ще карам 156 и така и стана. През 2007ма си купих 156цата и бившата любима премина в ръцете на баща ми. Той я покара около година, за която колата заприлича на кочина и спря да се движи. Последва лекичък ремонт и колата отново вървеше, ма пак си беше кочина. Преди около година и половина, братовед ми я взе да я кара, защото неговата кола претърпя ПТП. След около половин година каране, колата съвсем спря и престоя на улицата цяла година без да бъде палена дори (не че можеше, ма т'ва е друга тема). И така, преди седмица си рибрах колата и започна ..... реставрацията! То си е наистина реставрация, защото колата е наистина в трагично положение.

Малко за проблемите на колата:
    - не пали - когато се даде на контакт, бензиновата помпа не върти (не е изгоряла, защото като и дам ток от акумулатора и си работи)
    - не и свети таблото (някъде се е прекъснало захранването)
    - парното на колата не работи (турбината е със сменени лагери и поправено съпротивление за скоростите - демек, пак не стига ток)
    - колата за 2 километра прегрява ( до сега са свалени радиатор, водна помпа, термостат и всички маркучи - не е намерен проблема и сега се разглобява двигателя да видим как е главата)
    - задната част на колата свети само когато си поиска - пак се губят тоците.
    - перката на радиатора също се вкключва когато си поиска - там намерихме яко стопена клема.

Има и малко снимки на това, какво и се случва:

Обещавам да ви държа в течение с развоя на ремонта
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
    Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
    Alfa Romeo 90 2.0 '87
    sigpic

.

тежка битка колега.или имаш излишни пари ,или излишно време,без едното нищо няма да направиш!

Comment

В тия времена да се захванеш с подобно нещо си е направо за похвал-от мен

Comment

Евала Боянка , успех с проекта.
        Смени всички налични филтри ,но това предполагам го знаеш.
        Колата наистина не е в добро състояние , ако ти трябват някакви чарколяци 2-ра ръка звънни.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Евала за мерака и решителността, дано да стане колицата.
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
            Евала Боянка , успех с проекта.
            Смени всички налични филтри ,но това предполагам го знаеш.
            Колата наистина не е в добро състояние , ако ти трябват някакви чарколяци 2-ра ръка звънни.
            Марянка, трябва ми един чарколяк, дет го няма по магазините, или поне не в ТиН. Става въпрос за едно много късо маркуче, което излиза от долната лява част на двигателя и влиза в една метална тръба. Маркучето е дълго около 15см и в единия край е широко, а в другия тясно. Някакви идей?!
            Alfa Romeo 90 2.0 '87
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
              Марянка, трябва ми един чарколяк, дет го няма по магазините, или поне не в ТиН. Става въпрос за едно много късо маркуче, което излиза от долната лява част на двигателя и влиза в една метална тръба. Маркучето е дълго около 15см и в единия край е широко, а в другия тясно. Някакви идей?!
              Снимай ми го и ще ти го намеря.
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                Снимай ми го и ще ти го намеря.
                Ето го въпросното съеднинение!
                Attached Files
                Alfa Romeo 90 2.0 '87
                sigpic